O nas

/O nas
O nas 2018-11-02T12:18:46+01:00

NAJBOLJŠI NA SVOJEM PODROČJU

V smučarskem klubu je trenutno 120 članov, med katerimi je 23 aktivnih tekmovalcev. Tekmujemo večino v pokalu Notranjsko-Primorske regije (NPR) ter Primorskem pokalu (PP), nekateri tekmovalci pa tekmujejo tudi tekmah državnega pokala. Za mlajše tekmovalce, cicibane, so organizirane veleslalomske tekme, medtem ko starejši tekmujejo tudi v slalomi ter superveleslalomu.

Trenutno smo po številu točk najboljši klub Notranjsko-Primorske regije in najboljši v mladinskem in skupnem številu točk Primorskega pokala.

TRENINGI

Treningi potekajo večinoma na domačem smučišču Javornik, seveda pa se radi zapeljemo tudi na ostala bližnja smučišča. Snežne priprave na tekmovalno sezono običajno pričnemo v mesecu oktobru na enem izmed ledenikov v sosednji Avstriji, potem pa se približujemo domačemu kraju, kakor hitro se na naših smučiščih odebeli snežna odeja. Med in pred sezono potekajo tudi t.i. suhi, kondicijski treningi v telovadnici OŠ Črni Vrh. Vsi treningi potekajo pod vodstvom glavne trenerke Katje Pivk, katera je tudi sama nastopala na tekmah smučarskega pokala.

NA KRATKO O ZGODOVINI

Člani kluba SK Črni Vrh so se aktivno ukvarjali tako z alpskim smučanjem kot tudi s smučarskimi teki in skoki. Vseeno je bila ena izmed glavnih aktivnosti kluba v 70. letih poučevanje smučanja, v pretežnem delu vezano na smučišče Dile, programe hotela Bor in osnovno šolo v Črnem Vrhu z izvajanjem smučarskih tečajev za učence.

V 80. letih je bilo delovanje kluba precej bolj razgibano in pestro. Poleg nadaljevanja že utečenih aktivnosti iz prejšnjega desetletja, npr. skupnih projektov hotela Bor, so se mlajši člani kluba začeli udeleževati tekem za pokal Primorske tekmovalne skupnosti (PTS) v alpskem smučanju, kar je zahtevalo uvedbo načrtnega treniranja tekmovalcev, nabavo potrebne opreme za izvedbo tekem  tem pokalu (količki, elektronska ura za merjenje časa …), širitev ekipe trenerjev itd.

Smučarsko sceno na Črnovrškem je v sredini 90.let razgibala ideja in prvi koraki izgradnje novega smučišča Ski center Javornik v Gornijih Lomah. To je bila lokacija z daleč najustreznejšimi snežnimi pogoji tudi v poznih zimskih mesecih in posledično kraj izvedbe številnih treningov in tekem v organizaciji SK Črni Vrh. Pred zimsko sezono 1998/99 je bil organiziran redni občni zbor SK Črni Vrh. Eden izmed glavnih in soglasno sprejetih sklepov zbora je bil, da se SK Črni Vrh preimenuje v Smučarski klub Javornik.